Ledarna

Ledarna på lägret 2020

Vi har kunnat anlita nästan samma fantastiska gäng även detta år,

plus några nya ledare.

Hej!

Jag är just nu i den spännande fasen där jag ännu inte bestämt vilka låtar som ska arrangeras för att sjungas på sånglägret i år. Det brukar vara mitt sommarnöje i sommarnöjet i Ryd på Öland. Jag tänker att det blir något med sväng och gung, något med eftertanke och poesi och kanske någon oväntad mash-up-blandning. Ska bli kul att ses igen! När vi är där känns det aldrig länge sedan.


Hälsningar

Thomas Hertzman,

musikhandledare och körledare från Kalmar.

Vi fördjupar oss i körarrangemang i olika genrer, kombinerat med sånglek och musikalisk sensitivitetsträning. Ibland plockar vi fram någon klassiker från tidigare år och lite plats för magiska övertoner blir det nog också under veckan.


MVH Gösta Petersén,

musiker och körledare från Lund.

Hej!

Det är jag som är Johanna. Till vardags är jag en helt vanlig morsa som arbetar som fritidspedagog och klassassistent. Men på kvällar och helger är jag skådespelare, fakir och body-painter. Dessa tre har en mycket viktig sak gemensam: kroppen och hur vi använder den. Under sånglägret kommer jag hålla i fysisk teater och improvisation. Vi kommer att jobba med kroppen som utgångspunkt. Det blir lite lätt akrobatik, kroppsspråk, improvisation samt teatersport. Framförallt blir det roligt! Tag med mjuka kläder som är sköna att röra sig i och vattenflaska så sätter vi igång! Vi ses på sånglägret!

 

Mvh Johanna Tynnhammar.

 


Folklig sång med Majja och Johanna

Vi ser fram emot att återigen, tillsammans med er, dyka ner i den folkliga visskatten. Sjunga, lyssna och tralla, gråta och skratta åt visor som är sorgliga, vackra och dråpliga. En del tid kommer att ägnas åt att få till trallens härliga sväng.  Vi sjunger unisont och i stämmor och vi jobbar på gehör med ett och annat papper som stöd.

 

Hälsningar

Majja Neverland, Västerås, och

Johanna Bengtsson, Lund.

Förutom att de sjunger folkliga visor är de är båda även folkmusiker.

(På bilden saknas Johanna. Majja står här tillsammans med Kerstin, som också tar fram fiolen ibland)

Pernilla Södergren.


Under årets sångläger sjuger Pernilla tillsammans med ungdomarna på förmiddagen.


"Nu längtar jag till Öland! Under veckan kommer vi att jobba med bl.a Körsång - konversation" och Sången - kroppen. Det blir som vanligt fokus på uppvärmning, andning, avspänning och tonbildning m.m, som vi använder i våra körarrangemang. Vi ses snart! 

 

Soliga hälsningar från

Pernilla,

körledare från Bjärred.

Fredrik Jacobsson och

 Jonas Bertilsson leder unga och vuxna i musikal

 

Vi väntar spänt på vilka musikaler som kommer att bearbetas 2020...

Tuva-Lill Elwerdotter.


Tuva-Lill har studerat folk- och världsmusik och musikproduktion. Hon har under många år frilansat inom detta.


Under förmiddagarna kommer de yngsta barnen att sjunga med Tuva-Lill.

Klara Åström.


Klara ska på förmiddagarna ha körsång med vuxna där hon kommer inrikta sig mycket på sångteknik. Hon kommer att hjälpa oss att sjunga hälsosamt.

Anna Persson.


I år kommer Anna tillbaka! På eftermiddagarna kommer Anna leda en låtskrivarverkstad för intresserade ungdomar och vuxna. Spännande!

Sidansvarig; Isabella Kvarneke