Ledarna

Hej!

Jag är just nu i den spännande fasen där jag ännu inte bestämt vilka låtar som ska arrangeras för att sjungas på sånglägret i år. Det brukar vara mitt sommarnöje i sommarnöjet i Ryd på Öland. Jag tänker att det blir något med sväng och gung, något med eftertanke och poesi och kanske någon oväntad mash-up-blandning. Ska bli kul att ses igen! När vi är där känns det aldrig länge sedan.


Hälsningar

Thomas Hertzman,

musikhandledare och körledare från Kalmar.

Ledarna på lägret 2019

Vi har kunnat anlita nästan samma fantastiska gäng även detta år,

plus några nya ledare.

Folklig sång med Majja och Johanna

Vi ser fram emot att återigen, tillsammans med er, dyka ner i den folkliga visskatten. Sjunga, lyssna och tralla, gråta och skratta åt visor som är sorgliga, vackra och dråpliga. En del tid kommer att ägnas åt att få till trallens härliga sväng.  Vi sjunger unisont och i stämmor och vi jobbar på gehör med ett och annat papper som stöd.

 

Hälsningar

Majja Neverland, Västerås, och

Johanna Bengtsson, Lund.

Förutom att de sjunger folkliga visor är de är båda även folkmusiker.

(På bilden saknas Johanna. Majja står här tillsammans med Kerstin, som också tar fram fiolen ibland)

Vi fördjupar oss i körarrangemang i olika genrer, kombinerat med sånglek och musikalisk sensitivitetsträning. Ibland plockar vi fram någon klassiker från tidigare år och lite plats för magiska övertoner blir det nog också under veckan.


MVH Gösta Petersén,

musiker och körledare från Lund.

Hej!

Det är jag som är Johanna. Till vardags är jag en helt vanlig morsa som arbetar som fritidspedagog och klassassistent. Men på kvällar och helger är jag skådespelare, fakir och body-painter. Dessa tre har en mycket viktig sak gemensam: kroppen och hur vi använder den. Under sånglägret kommer jag hålla i fysisk teater och improvisation. Vi kommer att jobba med kroppen som utgångspunkt. Det blir lite lätt akrobatik, kroppsspråk, improvisation samt teatersport. Framförallt blir det roligt! Tag med mjuka kläder som är sköna att röra sig i och vattenflaska så sätter vi igång! Vi ses på sånglägret!

 

Mvh Johanna Tynnhammar.

 


"Nu längtar jag till Öland! Under veckan kommer vi att jobba med bl.a Körsång - konversation" och Sången - kroppen. Det blir som vanligt fokus på uppvärmning, andning, avspänning och tonbildning m.m, som vi använder i våra körarrangemang. Vi ses snart! 

 

Soliga hälsningar från

Pernilla,

körledare från Bjärred.

Fredrik Jacobsson och

 Jonas Bertilsson leder unga och vuxna i musikal

 

Vi väntar spänt på vilka musikaler som kommer att bearbetas 2019...

Sara Söderström.


Sara leder flera körer, bla Malmö Limelight Chorus som vann VM i barbershop förra året och några joyvoicekörer runt om i Skåne 

På sånglägerveckan kommer man att tillsammans med Sara sjunga poppiga toner.

Nygammal sånglägerledare. Jag kommer att ta

hand om de yngre barnen. Vi kommer att spela, sjunga och dansa och skapa magi i största allmänhet!
Till vardags undervisar jag i musik i lärarutbildningarna vid Mälardalens högskola.
Är utbildad rytmiklärare och körsångare sedan födseln! Ölands folkhögskola blir en ny upplevelse för mig och det ser jag fram emot.


Hälsningar Berit Westin

Sidansvarig; Isabella Kvarneke